Articol preluat de pe ziarulUnirea.ro

Ciprian CucuGrupul Atei, Agnostici & Raționaliști Alba (AAR Alba) anunță lansarea campaniei Cărți de știință pentru școli, prin care se dorește dotarea a cât mai multe școli din județ cu cărți de popularizare a științei.

„Din multe biblioteci școlare lipsesc cărțile de popularizare a științei pentru copii, cărțile care să le deschidă ochii spre frumusețea din spatele lumii care ne înconjoară.

Proiectul din Alba este o implementare locală a campaniei derulate la nivel național de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR)  care-și propune dotarea a minim 100 de școli cu astfel de cărți.

Invitație la dezbatere și reflecție

Ep 1 Ep 2 Ep 3

 

Ep 4

 

Ep 5

in curând... ep 6
 

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) va lansa începând cu luna august 2014 o serie de clipuri video ce prezintă discuții cu bloggeri români și persoane din media, pe tema relației dintre Statul Român și cultele religioase.

Clipurile, cu o durată de 20 - 30 de minute, tratează probleme curente din societate: cum se face și cum ar trebui să fie făcută educația religioasă, care sunt argumentele pro și contra finanțării cultelor din bani publici sau care ar trebui să fie rolul Bisericii în stabilirea politicilor publice.

 

Până în prezent au fost editate cinci clipuri, urmând ca în perioada următoare să fie publicate și alte interviuri video. Clipurile vor fi disponibile pe canalul YouTube al ASUR precum și pe pagina de Facebook

Articol preluat de pe Blogu` lui Leviatan

E lege. De vreo două săptămâni. 

pompe-funebre

Parlamentul le dă puțin miros de sushi pe la nas celor din BOR, promulgând o lege care îți dă dreptul să stabilești cum și dacă vei fi înmormântat după ce dai colțul.

 

Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare

În urmă cu două săptămâni a apărut o nouă lege funerară, 102/2014, prin care defunctul poate opta pentru o înmormântare civilă, fără preot, cum vedem şi în filmele americane, alea de boxoffice, în care personajul principal nu numai că nu moare, dar iese și învingător. În cele mai multe. Și acolo unde moare, învie în continuarea filmului, care, de obicei e făcută de alt regizor.

Potrivit noii legi funerare se pune egal, din punct de vedere legal, între înmormântarea laică și cea religioasă. În cazul primei, organizatorii acesteia stabilesc cum să se desfășoare funeraliile. Asta înseamnă că, dacă în orașul unde ai crăpat nu există alt cimitir decât cel arondat bisericii, popa nu are ce comenta, dacă tu vrei îngropat fără prezența lui, și trebuie să îți de o parcelă să îți facă familia garsonieră la subsol. Că altfel intră în scandal cu legea.

Articol preluat de pe Blogu` lui Leviatan

O să ne întoarcem privirea către adevăratul rai al pedofililor și agresorilor sexuali: Islamul. O știre care circulă la nivel internațional de două zile a îngrozit lumea civilizată.

Afirmația lui: că i s-a părut că fata are peste 17 ani și că ea i-a făcut avansuri. Păi cum pula mea frate, să vii să afirmi că o copilă de 10 ani, care nici măcar nu a intrat la pubertate, arăta ca de 17? Cât de retard mintal tre să fii să nu faci diferența între corpul unei copile de 10 ani și al uneia de 17?

Păi mă … pule stătute, nu găsiți altceva mai bun decât copile de 10-11 ani. Și parcă ar trebui să le purtați cetățenilor de grijă. Indiferent dacă sunt femei sau bărbați.

Sunt unii care consideră că morala vine de la Dumnezeu, că doar credinţa în divinitate te poate face bun şi drept. Se înşală amarnic. Morala vine din structura noastră animală.
 

o iniţiativă AAR 2014

news_cr Ştiri

forum_crForum

evenimente_crEvenimente

echipa_crCine suntem

comunitate_crComunitate

blog_crBlog

 

 
 
 

Articol preluat de pe Blogu` lui Leviatan

E lege. De vreo două săptămâni.

Parlamentul le dă puțin miros de sushi pe la nas celor din BOR, promulgând o lege care îți dă dreptul să stabilești cum și dacă vei fi înmormântat după ce dai...

Articol preluat de pe Blogu` lui Leviatan

O să ne întoarcem privirea către adevăratul rai al pedofililor și agresorilor sexuali: Islamul. O știre care circulă la nivel internațional de două zile a îngrozit lumea civilizată.

Afirmația lui: că i s-a părut că fata are peste 17 ani și că ea i-a făcut avansuri. Păi cum pula mea frate, să...

Articol preluat de pe lazypawn.com

Dacă omul ar fi rezultatul unei creații speciale, ar trebui să vedem structuri și funcțiuni diferite, care nu se regăsesc în rândul altor animale. Din punct de vedere anatomic, genetic și biochimic știm deja cu claritate că lucrurile nu stau așa. Asemănările cu restul lumii vii, care merg până la identitate în cazul unor structuri...

Articol preluat de pe revista22.ro

Joi, 12 iunie, Grupul pentru Dialog Social a organizat dezbaterea cu tema Religia în spaţiul public şi în învăţământul şcolar, moderată de Eugen Ciurtin. La dezbatere au participat reprezentanţi ai cultelor, ai Ministerului Educaţiei, ai Secretariatului de Stat pentru Culte şi ai societăţii civile. Publicăm în continuare extrase din această dezbatere.

[[EUGEN CIURTIN]] (GDS, istoric al...

Articol preluat de pe lazypawn.com

Am discutat în prima parte motivele pentru care argumentele filozofice folosite de teologi nu au niciun soi de relevanță asupra credinței celor mulți, deoarece sunt incapabile să facă vreo conexiune între eventuala forță creatoare (dacă există) și tipul concret de dumnezeu imaginat de practicanții diferitelor religii. Spuneam atunci că mă voi referi în particular la...

Articol preluat de pe teoriaevo.wordpress.com

Teoria modernă a evoluției poate fi sumarizată astfel:

Viata a evoluat pe pamant in mod gradual incepand cu o specie primitiva – poate cu o molecula auto-reproducatoare – care a trait cu mai mult de 3.500.000.000...

Despre liberul arbitru...

Despre liberul arbitru...

08.06.2014 | Filosofie, religie
Accesări: 563

Articol preluat: Despre liberul arbitru

Cu greu poate fi găsit un subiect care să dea mai multă bătaie de cap filozofilor decât cel al liberului arbitru (free will). De fapt, conceptul se află la intersecția intereselor și obiectului de studiu al filozofiei, neuroștiințelor, eticii și teologiei. Dificultățile majore pornesc de la însăși definirea termenului în sine. Ce anume este...

Noi postări pe blog

Insemnări despre cunoaşterea alternativă

Richard-Dawkins-007cr
                Mă trezii pe la 7, băui o cafea.. şi, când am ieşit în mica noastră agora virtuală, am gasit o grămada de graffiti produs ultimele zile de noii membri mai p ...
Citeşte mai departe...

Toamna ciolanelor: a venit circul pupătorilor de ...

Toamna ciolanelor: a venit circul pupătorilor de moaşte! (preluat de pe "Oly's Random Rants and Ravings") Mai ţineţi minte vremurile alea „bune” după care suspină creştinopaţii? Vremurile alea medievale, în care biserica era putere supremă, şi comerţul cu moaşte şi relicve era în floare, cand orice bucată de cârpă, aşchie de sicriu, sau bucată aleatorie de cadavru era ...
Citeşte mai departe...

Salutare!

Acesta este un blog Joomla - Wordpress (corePHP) unde fiecare membru AAR are nivelul de drepturi "autor" in mod automat la inscrierea pe site, Blogăreală plăcută!

 

Comunitatea ateistă, seculară, umanistă
Grupurile ateilor 

The Ancestor's Tale

narată de  Richard Dawkins

Profile

FRSFRSL (născut 26 martie1941NairobiKenia) este un eminent etolog britanic, biolog evoluționist și autor. Profesor la Catedra pentru Popularizarea Științei „Charles Simonyi” din cadrul Universității Oxford, din anul 1995 până în anul 2008, în prezent se află în fruntea Fundației Richard Dawkins pentru Rațiune și Știință.

 
 

1.The Conceit of Hindsight

Citeşte mai departe...

 

 

Un reportaj pe tema relaţiei dintre stat şi biserică în România anului 2011.

”Să faci ce spune preotul, nu cu face el.”

[[George Carlin]] despre religie 

Mondenii. Dupa dealuri

Documente

Știm că Romania nu e tocmai un focar de progres economic și cultural în Europa, suntem cumva în urmă, dar cât de în urmă?

Jules Ferry

Jules Ferry
Jules François Camille Ferry was a French...

Articol preluat de pe forum.atei.ro

Mihail Bakunin

Quote from: ''Dumnezeu şi statul'', 1874, din James A. Haught, ed., ''2000 de ani de necredinţă: oameni faimoşi cu curajul de a se îndoi''

Toate religiile, cu zeii, semizeii,...

Articol preluat de pe http://www.edrc.ro/

Introducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) printre actorii care pot juca un rol semnificativ în evoluția extremismului în România reprezintã o evaluare cheie a acestui raport. Mult timp, rolul religiei în dezvoltarea conflictelor a fost subestimat, preferându-se constant interpretarea acestora în termeni ideologici. Mai...

Atei celebri

Articol preluat de pe Unicornul roz si invizibil vs GOD

Intr-o zi ca oricare alta, in news feed-ul de pe Facebook imi apare o postare a unei tipe, o pitzi care isi etaleaza corpul in diverse ipostaze, insa care s-a...

Articol preluat de pe www.education.gouv.fr


Vincent Peillon, ministre de l'éducation nationale, a présenté la Charte de la laïcité à l'École le 9 septembre à la Ferté-sous-Jouarre, dans l'académie de Créteil. La vocation de la charte est de rappeler les règles qui permettent...

Formulare pentru retragerea de la orele de religie. Ora de religie: Opțională!

 

Articol preluat:Stop îndoctrinării

odr-page-001odr-page-002

 

UPDATE: Dacă doriți să downloadați formulare (cereri) pentru retragerea de la orele de religie, click aici. Formularele ne-au fost puse la dispoziție prin amabilitatea domnului Emil Moise, președintele asociației Solidaritatea pentru Libertate de Conștiință.

Pe 10 februarie 2011, Asociaţia Secular-Umanistă din România a lansat campania Stop îndoctrinării religioase în şcoli!. Primul pas al campaniei îl constituie atragerea atenţiei asupra acestei probleme, prin amplasarea mesajului de campanie pe panouri publicitare situate în centrul Bucureştiului, în zona Palatului Cotroceni, a Parlamentului şi a Patriarhiei.

Citeşte mai departe...

 

Noi postări pe forumASUR lansează a V-a ediţie a concursului “Ziua Astronomiei”

a V-a ediţie a concursului “Ziua Astronomiei”

Sâmbătă, 10 mai 2014, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează concursul online “Ziua Astronomiei”. Aflată la cea de-a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea acestei ştiinţe în rândul tinerilor. Temele abordate sunt menite să atragă elevii și studenții cu vârste de până la 26 de ani către studiul astronomiei, iar premiile oferite an de an includ telescoape, laptopuri, enciclopedii, DVD-uri cu documentare și abonamente la reviste de știință.
 

Citeşte mai departe...